Kleine handelingen

Hechtingen verwijderen
Normaal gesproken worden hechtingen na 7 tot 10 dagen verwijderd. U kunt hiervoor terecht op het spreekuur van de assistente.

Oren uitspuiten
Oorsmeer, ook wel cerumen genoemd, kan uw gehoorgang volledig verstoppen. Vooral als u wattentips gebruikt, kunt u het oorsmeer zo aanduwen dat de gehoorgang potdicht gaat zitten. Op afspraak kunt u bij de assistenten uw oren laten uitspuiten. Het is verstandig om vooraf een paar dagen af en toe wat slaolie in uw oor te druppelen. Dit maakt het uitspuiten van uw oor gemakkelijker.

Injecties toedienen
Voor het toedienen van een injectie, subcutaan (onder de huid) of intramusculair (in de spier), kunt u een afspraak maken op het spreekuur van de assistenten. Het gaat hier bijvoorbeeld om een tetanusprik, vitamine B12-prik of prikpil.

Wrattenspreekuur
Wratten hoeven alleen maar behandeld te worden als deze last bezorgen. Als u twijfelt of een bobbeltje een wrat is, maak dan een afspraak met uw huisarts. Voor een behandeling van de wrat kunt u een afspraak maken voor het wrattenspreekuur van de assistente.

In 2018 hebben wij wrattenspreekuur op de volgende dinsdagmiddagen: 6 februari, 3 april, 29 mei, 24 juli, 18 september, 13 november.

Tijdens de behandeling worden gewone wratten behandeld met vloeibare stikstof. Met een wat tip wordt de wrat aangestipt. Stikstof bevriest de wrat en de huid eromheen, waardoor de wrat kan afsterven. Er ontstaat meestal een blaar die binnen een week verdwijnt. Behandeling met stikstof helpt niet altijd en moet meestal herhaald worden.